Ben ik leuk genoeg?

We willen graag dat andere ons leuk en aardig vinden of we nu man of vrouw zijn dat maakt in feite niks uit. Het voelt dan namelijk alsof we een deel van een groep zijn en dat voelt veilig en vertrouwd. Het komt vanuit vroeger, toen hoorde je bij een stam en dat was toen van essentieel belang voor je veiligheid en zelfs om te kunnen overleven.

Sociale acceptatie

Natuurlijk worden we hier in Nederland tegenwoordig niet meer geconfronteerd met levensbedreigende situaties zoals toen maar de sociale acceptatie is nog altijd van vitaal belang want het bepaald in een bepaalde mate onze emoties. Zonder deze acceptatie kan je jezelf eenzaam of zelfs geïsoleerd voelen.

Dus het is heel normaal dat we graag willen dat andere ons aardig, leuk of zelfs geweldig vinden. Maar het is belangrijk om dit gevoel niet je leven te laten beheersen. Want als iemand anders je niet leuk vindt, jij bent nog steeds geweldig op jouw manier!

Drie stappen om je geen zorgen te maken wat een ander van jou vindt!

 1. Accepteer dat niet iedereen je leuk vindt
  Het is de harde waarheid, niet iedereen kan jou leuk vinden, we hebben allemaal andere interesses en elke vriendschap is anders.

 2. Focus jezelf op de belangrijkste mensen in jouw leven
  Geniet van de mensen die er altijd voor jou zijn, die je helpen en waarmee je kan lachen en kan huilen. Mensen waarbij de vriendschap niet vanzelf gaat en alles van 1 kant moet komen, zijn de moeite niet waard. Hoe langer je hier energie in stopt, des te minder geniet je van de mensen die wel om jou geven.

 3. Wees jezelf
  Het is belangrijk om jezelf te zijn, doen alsof kost veel energie en je bereikt er niks mee.

En onthoud deze mensen vinden jou altijd ‘leuk’!!

 • je beste vriendin

 • je huisdieren

 • je partner

 • je familie

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?