Makkelijk ricottataartje uit de oven

Ingredënten

  • 1 courgette
  • 1 ei
  • 1 groot bladerdeegvel uit de koelafdeling
  • 2 el tijmkruiden
  • Snufje zwarte peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g fetakaas
  • 4 el pijnboompitten
  • 1 el honing
  • 250 g ricotta

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Meng in een kom het ei met de tijmkruiden en een snufje zwarte peper.
  3. Snijd de knoflook fijn en voeg toe, samen met de ricotta. Meng alles goed tot een glad beslag.
  4. Neem een bakplaat bedekt met bakpapier en leg er het bladerdeegvel op.
  5. Verdeel het ricottamengsel over het bladerdeegvel, maar blijf ongeveer andehalve cm van de rand.
  6. Snijd de courgette in ronde plakjes van ongeveer een halve cm.
  7. Beleg het bladerdeegveel met de plakjes courgette.
  8. Verbrokkel de feta en verdeel over de courgetteplakken.
  9. Zet de bakplaat 25 minuten in het midden van de oven op 180 graden Celsius.
  10. Haal het ricottataartje uit de oven en verdeel er de pijnboompitten over en ook de honing.
  11. Zet de bakplaat nog eens 10 minuten in de oven .
  12. Haal het ricottataartje uit de oven en serveer warm. Smakelijk!

Kijk op South & Pepper voor nog meer makkelijke, zuidelijke recepten!